Cry for a shadow

Viskar ord om andra människor. Det får mig inte i obalans. Jag kanske är någon ändå.
nej, inget bra. Jag bara nämner något för sammanhanget. Nej, inte bra. Ord från en utomstående person, samma ord från flera jag möter - många som inte har en aning. Nej. Inget sammanhang. Nej. Är jag någon nu?

Spöke

somnar försent, sömnen ger obehagliga drömmar man inte kan undvika att tänka på, som man inte kan avstå från att låta de bara gå i glömska, vaknar alldeles försent. sömndruckna ögon i djup snö. Klockan är knappt åtta.
Vad gör vi nu?

I'll keep your things if you ever need them

Diskussionerna frodas - vad är jag egentligen, väljer att inte besvara frågan utan en viss sarkasm. Du är dryg. I rätt riktning - inget svar. Ett sug. Personlig? Sådant kan väl inte existera? Lurad igen. Vi tillbringar dagarna, levandes. Nätterna längtandes. Ni citerar pop, eller var det prosa? Räddaren i nöden. Död. När inte morgondagen existerar i sinnet. Nariga händer på resande fot. Ett fotografi. Försvinna.
Varför glömmer man aldrig?

Jag skulle vara din bästa vän, om jag ändå kunde

medvetenheten är vårt främsta redskap mot lidelsen inom oss själva och de dåliga exemplen av andra

Utanför fönstret är det femtiotvå nyanser av grått

jag tror jag ska kasta mig igenom ditt fönster
om jag ändå visste var du bor

You bury me

Termometern visar - temperaturen är långt under det normala. Snön faller som aldrig förr, vi kanske ser det som en illusion, vi kan tala om aforism, om verklighet, man säger en sak och menar en annan. Vill en sak men visar en annan. Det är svårt att blunda, ty kylan biter sig fast i ögonlocken, i kindbenen, i den verbala förmågan, i känslan. Jag kunde inte stanna och låtsas som om ingenting har hänt, var inte redo att kastas ut från samma stup igen, riskera att falla, lika långsamt, men landa i verkligheten lika hårt igen.

 

Ute på hal is, jag vandrar. I kylan kan man inte andas, jag ger upp nu.

Ligger raklång på golvet, 31°C plus. Enough på repeat. You must be blind.. You must be deaf..

 

När jag ser dig så tänker jag på honom. Jag kunde inte låta bli att le. Imploderar.


RSS 2.0